?>

Król

Błażej Król - wokal, gitara Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal Thomas Fietz - perkusja, elek

Król
7 kwietnia 2018, godz. 21:00
Scena na Piętrze - Masztalarska 8, Poznań
Zapraszamy na koncert KRÓLA promujący nowy album "Przewijanie na podglądzie" który ukaże się 16 marca. FB: https://www.facebook.com/events/220268545215483/ Koncert w składzie:
Błażej Król - wokal, gitara
Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz - perkusja, elektronika Błażej Król to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia. 
Pierwszy album UL/KR (duetu z Maurycym Kiebzakiem Górskim) wzbudził entuzjazm i został okrzyknię ty przez dziennikarzy muzycznych koncernu „Agora” - „Płytą Roku 2012”. Pozytywne recenzje ukazały się także w tygodnikach „Newsweek”, „Przekrój”, w pismach branżowych, zapewniając czołową pozycję w rankingach najważniejszych płyt wydanych w Polsce, w kategoriach muzyki alternatywnej, elektronicznej, czy indie rockowej. 
Rok 2015 za albumy sygnowane „Król” przyniósł prestiżowe nagrody: Nagrodę artystyczną miasta Torunia im. Grzegorza Ciechowskiego, oraz nominację do Paszportów Polityki. W uzasadnieniu nominacji czytamy: Album „Wij” opisywaliśmy w POLITYCE jako pełen paradoksów: chłodny, a zarazem romantyczny, syntetyczny w brzmieniach, a zarazem naturalny w ekspresji… Jego znakiem rozpoznawczym stała się oszczędna forma bardzo krótkich piosenek, w których ważną rolę gra pojedyncze słowo, skojarzenie, przenośnia, każda fraza, dźwięk i pauza. („Polityka” 8.12.2015). W 2016 roku Błażej Król został uhonorowany gorzowską Nagrodą im. Janusza Słowika a rok później również Nagrodą Kulturalną Prezydenta Miasta Gorzowa Wielkopolskiego – Motylem.
Król ze swoim zespołem wystąpił na wielu największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka, Springbreak i wielu innych.
Autor muzyki i tekstów, lider zespołów: UL/KR 2011-2013
BANGELIZ 2012 -
DWUTYSIĘCZNY 2013 -
KRÓL 2013 -
LAUDA 2015 -
KOBIETA Z WYDM 2016 – Dyskografia 
UL/KR, 2012
UL/KR „AMENT”, 2013
DWUTYSIĘCZNY „JEDWABNIK” 2013
KRÓL „NIELOT”, 2014
KRÓL „WIJ”, 2015
KRÓL „PRZEZ SEN”, 2016
LAUDA „GENNIN”, 2015
KOBIETA Z WYDM „BENTAL”, 2017 Zamów bilety już teraz!!

Kategorie: Łąki Łan, Chłopcy z Placu Broni, Najlepszy Przekaz w Mieście
Bilety na to wydarzenie możesz zamówić online:
k o m e n t a r z e   u ż y t k o w n i k ó w
Dodaj komentarz
Komentarz dla tego wydarzenia (minimum 1-2 zdania):
p o d o b n e   w y d a r z e n i a
Kraków
4 października 2015, godz. 19:00
| |
Chłopcy z Placu Broni - Wolność kocham i rozumiem
|
Warszawa
16 października 2015, godz. 20:00
| |
Koncert hip-hopowego kolektywu, finalistów programu Must Be the Music
|
Opole
14 listopada 2015, godz. 20:00
| |
|
Poznań
20 listopada 2015, godz. 20:00
| |
Łąki Łan:POŃ KOLNY aka Jarosław Jóźwik – piano BONK aka Michał Chęć – gitara, voc. MEGA MOTYL aka
|
Łódź
4 grudnia 2015, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Zabrze
11 grudnia 2015, godz. 21:00
| |
Łąki Łan
|
Rzeszów
4 marca 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Białystok
10 marca 2016, godz. 20:00
| |
ŁĄKI ŁAN - ZMIANA KLIMATU
|
Warszawa
11 marca 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Toruń
18 marca 2016, godz. 19:00
| |
Łąki Łan
|
Kraków
10 maja 2016, godz. 18:00
| |
Juwenalia AGH: Babu Król, Łąki Łan
|
Poznań
24 listopada 2016, godz. 19:00
| |
Łąki Łan
|
Łódź
26 listopada 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan w Wytwórni!
|
Opole
28 listopada 2016, godz. 20:00
| |
Brawurowy spektakl w gwiazdorskiej obsadzie
|
Opole
28 listopada 2016, godz. 17:30
| |
Brawurowy spektakl w gwiazdorskiej obsadzie
|
Szczawno-Zdrój
29 listopada 2016, godz. 19:00
| |
Brawurowa komedia w gwiazdorskiej obsadzie
|
Gdańsk
3 grudnia 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan w Starym Maneżu!
|
Katowice
9 grudnia 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Kraków
10 grudnia 2016, godz. 19:00
| |
Łąki Łan
|
Warszawa
17 grudnia 2016, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Kraków
28 stycznia 2017, godz. 21:00
| |
Król
|
Łódź
31 stycznia 2017, godz. 20:15
| |
Imię - spektakl komediowy, M. Foremniak, S. Bobrowski, W. Malajkat i inni
|
Łódź
31 stycznia 2017, godz. 17:30
| |
Imię - spektakl komediowy, M. Foremniak, S. Bobrowski, W. Malajkat i inni
|
Zabrze
3 lutego 2017, godz. 20:00
| |
ŁĄKI ŁAN POŃ KOLNY aka Jarosław Jóźwik BONK aka Michał Chęć MEGA MOTYL aka Piotr Koźbielski PAPROD
|
Warszawa
4 lutego 2017, godz. 16:00
| |
Imię - Małgorzata Foremniak, Dorota Krempa, Mateusz Banasiuk /Marcin Hycnar, Szymon Bobrowski, Wojci
|
Rzeszów
24 lutego 2017, godz. 20:30
| |
Łąki Łan
|
Warszawa
26 lutego 2017, godz. 19:00
| |
Małgorzata Foremniak, Dorota Krempa, Mateusz Banasiuk /Marcin Hycnar, Szymon Bobrowski, Wojciech Mal
|
Toruń
16 marca 2017, godz. 20:00
| |
Łąki Łan
|
Warszawa
3 kwietnia 2017, godz. 19:00
| |
Imię - Małgorzata Foremniak, Dorota Krempa, Mateusz Banasiuk /Marcin Hycnar, Szymon Bobrowski, Wojci
|
Warszawa
3 kwietnia 2017, godz. 18:00
| |
Imię - Małgorzata Foremniak, Dorota Krempa, Mateusz Banasiuk /Marcin Hycnar, Szymon Bobrowski, Wojci
|
© Imprezuje.pl (2015) - serwis wydarzeniowy. Wszelkie prawa zastrzeżone, nie ponosimy odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.